tisdag 1 maj 2018

Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist


Jag tycker mycket om Tjugo år till dig. Det är en bladvändare om sökande och längtan, om sorg och vilsenhet. Det kanske låter svart och tungt, men det är också en varm berättelse om kärlek och hopp. Om att förlika sig med sitt förflutna och våga blicka framåt.

Linn är vacker, singel och självständig och förverkligar sig själv. På ytan är allting enkelt i hennes liv, men bakom den lättsamma tillvaron lurar en rotlöshet. När hon bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn blir hon för första gången någonsin lugn. Men det går inte alls som hon tänkt sig och snart befinner hon sig återigen på flykt. Den här gången till nordligaste Lappland, med sår i själen som inte vill läka.

Joel har bara en het önskan i livet, men flickvännen sviker och förhoppningarna går i kras. Han lämnar Stockholm för att jobba på fjällstationen i norr han tidigare bara hört talas om. I Abisko, omgivna av vidsträckta fjäll, smaragdgröna sjöar och klar fjälluft, korsas Linns och Joels vägar. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp dem.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan som Linn träffade på tåget, lämna henne ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft? Och om man ständigt flyr från sitt liv, flyr man inte också då ifrån sig själv?

Anna Lönnqvist är född i Luleå 1973 och bor idag i Stockholm med sin familj. Hon debuterade 2014 med den läsarrosade feelgood-romanen "Tills kärleken skiljer oss. I den fristående uppföljaren "Tjugo år till dig har sidokaraktären Linn fått ta plats och bli huvudperson.


Anna Lönnqvist
Tjugo år till dig
Ordberoende förlag
via Storytel
ISBN: 9789187595264
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter jättebra.
    Så synd med grillningen för er igår.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Den tyckte jag mycket om!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.