lördag 12 maj 2018

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han


När jag såg den här boken florera i mitt sociala flöde blev jag nyfiken. Eftersom jag först och främst skriver böcker för unga vuxna läser jag också en hel del litteratur riktad för ålderskategorin. Det går ju som bekant hand i hand det där. Läsa, skriva, läsa ännu mer och så vidare ... Hur som helst, ännu mer nyfiken blev jag när jag såg att förlaget är Lavender Lit, ett förlag jag inte tidigare läst någon roman ifrån. Men så här står det på deras hemsida: "Litterära pärlor ur bokfloden" och "På Lavender Lit ger vi ut böcker som vill vara din bästa vän för en stund. Sådana där böcker som letar sig in i hjärtat och stannar kvar där, långt efter att sista sidan har lästs ... "

Klart man blir nyfiken på deras böcker.

När jag var på biblioteket och fick syn på Till alla killar jag har gillat var det ett självklart val att låna hem boken. Nu längtar jag efter del två som utkommer i juni. Tredje delen kommer i oktober 2018, så det blir härlig läsning inom en snar framtid.

Till alla killar jag har gillat är varm, kärleksfull, närvarande och skickligt skriven. Jag kommer på mig själv flera gånger att tänka hur bra den här berättelsen hade passat som film. Det är en riktig pralin förklädd till bok som sprider den där pirriga förälskelsen genom sina ord och meningar. Jag vill bara ha mer ...

I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne. Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes storasysters före detta pojkvän. Helt plötsligt är Lara Jeans kärleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll.Jenny Han
Till alla killar jag har gillat
Lavender Lit förlag
ISBN: 9789187879364
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Oooo... Pinsamt känner jag. Att hon känner så, alltså. Kul bokidé! :-)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. Stackars henne, hoppas det går bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Det låter som en väldigt varm och bra bok som säkert kan tilltala många unga vuxna. Hoppas att det gick bra för henne.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.