söndag 13 maj 2018

söndagens smakbit v. 19

Jag har inte fått läst så mycket de senaste dagarna. Dels har vi varit iväg på en minisemester, dels fick jag jordens migrän igår och tvingades lägga mig och sova på eftermiddagen. Vilket turligt nog tajmade in med bebis mat-och-sovklocka, annars vet jag inte hur det hade slutat. Så fort jag rörde mig det minsta ville jag bara kräkas. När jag vaknade var huvudvärken tack och lov nästan helt borta och jag orkade läsa några sidor. Men kvällen avslutades framför teven och första avsnittet av The Crowns, som verkar vara helt i min smak. Det var bara jag, mannen och bebis hemma. Alla tre stora var på vift; i Berlin, på läger, hos kompis ... men idag kommer de alla hem i spridda skurar. Längtar!

Idag bjuder jag på ett smakprov ur boken jag vill se som film.

Vilken skräck att komma hem till den här synen ...


På eftermiddagen före bröllopet flyttade Rob in sina sista kläder och tillhörigheter medan jag lämnade min Izzy-artikel till Spactator. Sedan rusade jag hem, flög upp för trapporna och kastade upp dörren för att finna Rob sittande på den låga pallen framför bokhyllan, omgiven av pappkartonger. Han höll på att försluta den sista med tejp och snöre. Det var åtta lådor - åtta lådor med mina böcker, förseglade och färdiga att bäras ner i källaren!
Han tittade upp och sa: "Hej älskling. Bry dig inte om röran, portvakten lovade hjälpa till att bära ner de här i källaren." Han nickade mot hyllorna och sa: "Ser det inte fantastiskt fint ur?"
Jag saknade ord! Jag var så bestört att jag inte kunde säga något. Varenda hylla, Sidney - där mina böcker hade stått - var fylld med idrottstroféer: silverbucklor, guldbucklor, blå rosetter, röda band. Det fanns utmärkelser för varje sport som är möjlig att utöva med hjälp av ett träföremål: cricketträd, squashracketar, pil och båge, biljardköer, lacrosseracketar, landhockeyklubbor och poloklubbor ...

... Det enda jag förmådde var att skrika: "Hur understår du dig! Vad har du GJORT? Ställ tillbaka mina böcker!"
Ja, det var så det började. Tills sist sa jag något i stil med att jag aldrig skulle kunna gifta mig med en man vars uppfattning om den högsta lyckan var att slå efter små bollar och små fåglar.

s. 33-34 ur Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap av Mary Anne Shaffer & Annie Barrows
Läs mer om boken här eller här.
För fler smakbitar, kika här

13 kommentarer:

 1. Vad skönt att du kunde sova bort den där DUMMA migränen. Måste vara hemskt att drabbas...
  Hoppas den håller sig borta nu och att du får en härlig söndag nu när flocken samlas igen :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Den här boken har jag läst för ett bra tag sen, och skulle gärna se filmen.
  Migrän förstör verkligen allt...

  SvaraRadera
 3. Så skönt att migränen försvann för jag vet hur jobbigt det är. Jag har läst boken och skulle gärna se filmen också. Undrar om den går på vår bio...

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 4. Har inte läst den, men den står i hyllan. Efter den är läst så vill jag naturligtvis se filmen :)

  SvaraRadera
 5. läskigt, lite som Blybröllopet:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/06/blybrollop-av-sara-paborn.html

  SvaraRadera
 6. De verkar inte helt kompatibla :)

  SvaraRadera
 7. Tyckte mycket om den här boken när jag läste den! :)

  SvaraRadera
 8. Å, jeg elsker denne boken! Den er så fin og lærerik og nydelig på en gang. Jeg visste for eksempel ikke at tyskerne inntok Guernsey og de andre kanaløyene.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Den har jag läst, fast bokomslaget såg då annorlunda ut.

  SvaraRadera
 10. Den har jag inte läst, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 11. Tack, tack för den smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 12. Inte läst denna men försökt och kommer inte in i den av okänd anledning, tror att den skulle passa mig så det stör mig lite. Men tänkt att jag ska se filmen framöver kanske fungerar det bättre ;)
  ,

  SvaraRadera
 13. sicken tur att detta uppdagades innan de hann gifta sig! fullständigt otänkbart att ha en sån man i huset! har läst boken för länge sedan. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.