söndag 13 maj 2018

Pojken under bron av Katarina Wennstam


Pojken under bron är så otäck och hemsk att jag dels gråter, dels ryser. Den är så autentisk och hudnära. Det går inte att komma undan alla känslor. Det är en bok som ligger helt rätt i tiden och som i sitt skönlitterära format också är lite av en utbildningsbok när bland annat rättsväsendet beskrivs. En mycket viktig bok som jag tycker att alla ska läsa!

Flickan på hotellet heter första boken i serien om Alex Skarp.

Vad är det? frågade jag killen bredvid.
Han skakade på huvudet. Nåt pucko har lagt ut bilder från brottsplatsen på snapchat. 
Jag fick upp en bild som fick mig att dra hårt efter andan. Ett huvud låg i ett knä, det var oerhört mycket blod. Händer höll i huvudet, och det var då jag insåg vad det var jag såg. Jag kände igen armbandet runt handleden.

Att vara nykär är inte alltid helt lätt. Alex finner sig, bokstavligt talat, dragen ifrån två håll av sin nya pojkvän Noah och bästa vän Charlie. På en fest på väg att spåra ur eskalerar svartsjukan och Alex vill bara komma därifrån. Hon går utan att säga hej då till Charlie. Ett beslut hon kommer att ångra. Dagen efter nås hon av ett chockbesked. Efter festen har en kille blivit misshandlad till döds i Rålambshovsparken. Samtidigt får hon inte tag i Charlie ... 
Katarina Wennstam
Pojken under bron
Rabén och Sjögren
ISBN: 9789129702644
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Hennes böcker brukar vara bra!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Den låter verkligen läsvärd och behandlar ett ämne som känns aktuellt i dag.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.