måndag 28 maj 2018

Oxen - den frusna elden av Jens Henrik Jensen


Den frusna elden är den tredje delen i Oxen-serien och den första som jag läser. Det ligger mig lite i fatet. Jag tycker om att komma in i en serie i rätt följd, även om delarna är fristående.

Det här är en välskriven och detaljrik berättelse. Karaktärerna är trovärdiga och flera gånger slås jag av att; yes, det går att skriva riktigt bra deckare utan plattityder! Dock tycker jag inte riktigt att boken levererar spänning rakt igenom och jag kan inte låta bli att tycka att den är onödigt tjock. Hade boken bantat ner sig till en lite mer slimmad form är jag säker på att jag inte bara hade gillat den utan hade tyckt mycket om den.

Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet på en liten ö i den svenska skärgården.När ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof upptäcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vända sig till polisen, om de upptäcker att han lever kommer han att ställas inför rätta anklagad för ett mord som han inte har begått. Så Oxen beslutar sig för att själv hitta de skyldiga. Om han misslyckas är han dömd för alltid utan chans att återse sin son.Inför en i det närmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner från PET, Margrethe Franck, som är avskedad och jobbar som hotellstäderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof. En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara få sina liv tillbaka genom att besegra Mörkermännen. Men hur bekämpar man en osynlig fiende?
Jens Henrik Jensen
Oxen - Den frusna elden
Polaris
läsexemplar
ISBN: 9789188647542
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag vill också helst läsa böcker i rätt ordning. Det är ofta hänvisningar hit och dit som blir tydligare, och dessutom mindre avslöjande när man väl kommer till dom tidigare böckerna.

    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
  2. Vissa böcker vill jag läsa i rätt följd även om det är en fristående fortsättning. Oftast så hänvisas till personer och händelser och då har man inte den djupare förståelsen.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.