måndag 7 maj 2018

luften är fri av sara lövestam


Jag har tidigare läst några av Lövestams böcker för unga vuxna. Det här är första boken för vuxna av författaren jag läser. När jag hade läst klart Luften är fri insåg jag dock att det var tredje fristående delen om Kouplan. Så typiskt. Jag hade gärna läst delarna i rätt ordning.

Sanning med modifikation
Önska kostar ingenting
Luften är fri
Finns det hjärterum

Det är en stark och skickligt skriven roman om utsatthet, dåliga beslut, kriminalitet och människans kamp för ett riktigt liv. Lövestam skriver med ett bra driv rakt igenom.

 Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.
I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.
Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna men det är inget mer än en andningspaus.
Luften är fri är en spännande och gripande berättelse om ett fall och en människas kamp för ett riktigt liv. Det är Sara Lövestams tredje bok om Kouplan. 


Sara Lövestam
Luften är fri
Piratförlaget
via Storytel
ISBN: 9789164204981
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den låter mycket bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jag måste läsa något mer av Sara Lövestam, utöver grammatikböckerna. Hon gav ett väldigt bra intryck både i intervjun jag gjorde med henne och på Sigtuna litteraturfestival. Då var det många skratt i publiken :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.