onsdag 2 maj 2018

läs och rösta


Här är de. Återigen. Årets tolva, nominerade till Årets Bok 2018. Förra året var jag inte alls sugen på att läsa dem alla, jag tror kanske att jag läste högst åtta av dem, där Elisabet Nemerts Vargarnas tid blev favoriten. (Hon kom på en tredje plats). Men i år är jag förväntansfull och vill läsa samtliga, även om jag gärna hade sett ytterligare någon feelgood-bok i högen. Det är välskrivna böcker, de jag hittills har läst, men ämnena är mörka och tunga. Speciellt trött är jag på alla mord.

Jag har hittills läst sju av böckerna och håller på med den åttonde. I år känns det som om loppet är jämt. Jag röstar på olika titlar näsan varje dag och har (ännu) ingen klar favorit, men möjligtvis vurmar jag lite extra för Colgan för sin feelgoods skull, trots att jag inte tycker att just Bokhandeln är hennes bästa roman hittills.

 • Har du någon favorit bland de nominerade?
 • Vilka har du läst?

och ... 
 • Vilken av titlarna vill du absolut inte missa?


3 kommentarer:

 1. Kvinnan i fönstret och 1793 är två favoriter av de jag har läst :) Mischling är också bra. Koka björn och Husdjuret vill jag nog läsa någon gång!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst så många av dem och har faktiskt ingen spontan favorit. Mischling och den Lilla Bokhanden runt hörnet var helt ok men årets bok vet jag inte om jag tycker... Ska försöka läsa några fler av dem för att bilda mig en bättre uppfattning.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tror knappast jag kan ha någon favorit när jag bara har läst Annabelle än så länge
  Kommer att läsa Kvinnan i fönstret och Stanna hos mig (har dem hemlånade från biblioteket) och skulle vilja läsa 1793, Husdjuret och Koka björn. Ev kanske jag läser någon mer om inspirationen faller på.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.