lördag 5 maj 2018

hur man gör succé på dårhus av Emmy Abrahamson


Jag tyckte mycket om Abrahamsons bok Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske. Det var en av de allra första böcker jag lyssnade till. Jag minns till och med vad jag gjorde undertiden. Jag grävde vår trädgårdsdamm! När jag fick frågan om jag ville läsa Hur man gör succé på dårhus tackade jag givet ja. Dock blev boken lite av en besvikelse. Den har inte alls samma charm eller närvaro som Abrahamsons tidigare bok eller hennes novell Anställningsintervjun. Skämten blir istället en smula krystade, men över lag är det en varm och humoristisk bok om ett svårt ämne.Majas karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar – till hälften – som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller?


Emmy Abrahamson
Hur man gör succé på dårhus
Albert Bonniers förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789100174644
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den låter sådär så jag tror att jag avstår den i dagsläget. Har gjort massor med reservationer på bibblan så jag får beta av dem först.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tycker också den låter lite sisådär. Men omslaget är fint.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.