onsdag 30 maj 2018

Gråt inte över spillt vin av Ann U. Birgersdotter


Gråt inte över spillt vin är en härlig feelgood om medelålders kvinnor. Stort plus för att genren sprider ut sig och omfattar alla åldrar. Berättelsen är trevlig, smårolig och underhållande och har beskrivits som en svensk Bridget Jones. Huvudpersonen Mita har till viss del begåvats med Jones' charmiga egenskaper, så jag förstår parallellen och det ligger absolut inte boken i fatet.

❝ Mita närmar sig aningen skräckslagen femtioårsstrecket. Hon är sjukskriven från jobbet bakom fiskdisken på en stormarknad, lätt överviktig ("ser ut som en gravid elefant", tycker hon själv...) röker för mycket och känner sig allmänt ful och bitter. Ändå önskar hon sig evigt ung, men utan botox och silikonlyft. Ofta hamnar hon i blåsväder, då hennes känsloliv pendlar upp och ned som en expresshiss. Nu har Mita isolerat sig hemma i lägenheten och vill egentligen inte visa sig för någon, knappast ens för Billy, som hon har ett ambivalent särboförhållande med. Ett förhållande som får henne att känna sig än mer oduglig och oönskad - "Han behöver mig ju bara för sin egen tillfredsställelse, någon att sova hos mellan sina fotbollsresor".
Med en stor portion självironi och sin giftiga tunga hankar hon sig ändå fram. Sitt liv lever hon framför sin dator. På ett kvinnoforum finner hon Bibi, en blåögt naiv kvinna, som efter en skilsmässa nu vill ta igen allt hon missat, genom ivrigt kontaktsökande på olika dejtingforum.
Mita försöker få Bibi att åka med till ett hälsospa, men blir istället övertalad att de ska ta en sista-minuten-resa till Mallorca - och kanske finna kärleken...Under vistelsen där upptäcker de hur olika de egentligen är - och att allt inte alltid blir som man tänker sig...


Ann U. Birgersdotter
Gråt inte över spillt vin
Mälaröbörsen
via Storytel
ISBN: 9789185635511
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter lite kul.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Boktiteln fick mig genast att tänka: "Ja, det beror väl på hur mycket man spiller och vilken färg vinet har..." ;-)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 3. Ama: Haha, vilken klockren kommentar :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.