söndag 6 maj 2018

ellinor av katarina von bredowEllinor är första delen i trilogin om Ellinor, Leo och Viktor där vi får följa med under några månader i slutet av sexan. Mycket förändras och ställs på sin spets när von Bredow på ett målande sätt beskriver relationer; vänskap, kärlek, utanförskap, ensamhet och vägen från barn till ungdom. Det är en vacker, lite sorglig och gripande bok som ändå innehåller hopp och en hel del igenkänning.


På Ellinors födelsedag börjar en ny kille i klassen. Han heter Viktor och är snygg, rolig och tar plats direkt. Han ser rakt på Ellinor när klassen sjunger för henne. Kinderna hettar och det blir fladdrigt i magen så fort han ler mot henne. Men det är fler som påverkas av Viktor. Meja slänger med sitt långa, blanka hår när han är i närheten och Leo verkar sur för att Viktor tar all uppmärksamhet. Ellinor blir trött av att navigera efter vad alla andra vill. Hur ska hon kunna sätta ner foten och visa vad hon behöver? Och vågar hon berätta för Viktor vad hon känner?Katarina von Bredow
Ellinor
Natur och Kultur
ISBN: 9789127153318
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter som en bok som jag skulle gillat i den ålder (kanske fortfarande, finns en hel del bra böcker för barn och unga).

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.