lördag 19 maj 2018

Diamanttjuvar på Titanic av Carolina Miilus-Larsen
Jag minns när jag som barn och ungdom läste böcker där huvudpersonen reste i tid. Dessvärre minns jag inte titlarna eller författarna, men jag minns det som fascinerande och spännande böcker där historia varvades med nutid. Jag tycker som bekant mycket om att läsa historiska romaner och det är alltid roligt om jag kan lära mig något nytt om svunna tider.


Diamanttjuvar på Titanic är den första fristående delen i en äventyrstrilogi om tvillingarna Mia och Stella. De reser i tiden för att förhindra en gigantisk katastrof. På vägen får läsaren (9-12 år) lära sig om historia.


I den här första delen hittar tvillingarna ett mystiskt klot under sin mormors altan. Klotet visar bilder från ett annat liv du har levt och med hjälp av klotet kan Mia och Stella resa tillbaka i tiden. De hamnar på Titanic där de dras in i ett mysterium kring ett försvunnet diamanthalsband. Men hur viktigt är ett försvunnet halsband när Titanic är på väg att krocka med ett stort isberg?


Carolina Miilus-Larsen
Diamanttjuvar på Titanic
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175777252
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. När jag ser filmen Titanic så brukar jag alltid hoppas på att det trots allt ska bli ett lyckligt slut... Kanske en bok för mig även om jag inte riktigt klarar åldersgränsen ;-)

  Ha en fin pingstafton!

  SvaraRadera
 2. Den där skulle vara något för vårt ena barnbarn.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Nytta med nöje låter det som! Jag gillar spännande böcker som samtidigt ger kunskap. Det gör i och för sig alla böcker på ett eller annat sätt men det är en bra idé att använda historiska händelser!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.