lördag 5 maj 2018

Den du var av Frida Hallberg


Den du var är en högst aktuell bok som handlar om att söka sig inåt och lyssna till sitt hjärta. I rådande samhälle finns skrivna och oskrivna regler. Den du var är ett sökande bort från normerna, ut i naturen för att ta kontroll över sitt liv. Hur många gånger har jag inte önskat det själv?! Att hoppa av ekorrhjulet och våga följa mitt hjärta. Men någonstans fegar jag ändå alltid ut och låter realiteten vinna över den jag egentligen är.

Språkmässigt skriver Hallberg med en vacker klang, nästan som en porlande vårbäck tycker jag att orden och meningarna far fram. Det som, för min del, drar ner betyget är de magiska inslagen, som också karaktäriserar Hallbergs författarskap. Det är vackert och poetiskt, dock passar det inte mig helt och hållet. Även om jag är en drömmare är jag för mycket realist när jag läser. Fantastik är inte riktigt min genre.

Sabina ärver en liten gård halvvägs upp på ett berg. Torpet är utan el och avlopp och ligger långt ifrån närmsta granne.Efter uppbrott och svek beslutar hon sig för att flytta dit.Under somrarna hon tillbringade där som barn var hennes största önskan att se småfolket och älvorna. Nu lyckas hon öppna ögonen och börjar ana dem.En dag dyker det upp en underlig man som hon inte kan avgöra om han är människa eller av älvafolket.Den du var handlar om att söka sig ifrån samhällets skrivna och oskrivna regler, för att komma närmare naturen och livet. Om att ta kontrollen över sitt liv.Det är en magisk relationsroman som tar oss med ut i skogen – och kanske ännu längre.Frida Hallberg skriver magiska relationsromaner fyllda av kärlek och en önskan om att rädda världen. Den du var är hennes andra roman. Debuten Jag ropade kom ut 2014.


Frida Hallberg
Den du var
Fåglar förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789163786310
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.