torsdag 31 maj 2018

Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt
Allt jag önskar mig är en finstämd, vacker och sorglig bok utan att bli sentimental eller klyschig. Delacourt lyckas gestalta livet med en stor dos värme och en del humor, trots att det handlar om allvarliga saker. Berättelsen väcker tankar på livets väsentligheter. Det gillar jag. Jag älskar feelgood, men jag vill samtidigt bli berörd och känna alla känslor i ett virrvarr. Precis så som livet. Och det är just vad Delacourt lyckas gestalta så fint.

Livet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jocelyne, även kallad Jo, drömde om att bli modeskapare i Paris, men driver en sybehörsaffär i Arras. Hon väntade på drömprinsen, men det var Jocelyn, även kallad Jo, som dök upp. De har två utflugna barn och lever ett stillsamt liv tillsammans. För nöjes skull skriver hon en blogg om sömnad, spets och pärlor. En dag övertalas hon av sina väninnor att spela på lotto och vinner 18 547 301 euro! Den dagen vinner hon stort. Eller gör hon det?

Grégoire Delacourt är fransman, född 1960. Han arbetar i reklambranschen och debuterade som författare 2011. Hans andra roman Allt jag önskar mig(2012) blev en omedelbar succé och rättigheterna har sålts till ett tjugotal länder.Grégoire Delacourt
Allt jag önskar mig
Sekwa förlag
via Storytel
ISBN: 9789187648076
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Undrar om det kanske är lite väl mycket pengar att vinna? Äsch, jag skulle nog fortsätta vara "Ekonomiska Ama" ändå ;-)

  Älskar omslaget! Jag har alltid varit fascinerad av dom där trådställen man kan se i sybehörsaffärer (vad nu jag har gjort inne i såna?). Alla vackra färger på trådarna sorterat efter färgskalan... :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte väldigt mycket om Kärlekens fyra årstider av samma författare, och handlingen i den här boken låter nästan ännu mer intressant. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset.
  Kram carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.