fredag 4 maj 2018

Allt för min syster av Jodi Picoult


Allt för min syster är en stark berättelse som börjar bra och gripande. En bit in kan jag dock inte låta bli att tappa fokuset. Jag vill läsa mer om relationen mellan systrarna och om familjen i spillror. Tyvärr läggs stort fokus även på andra karaktärer så familjens sorg, frustration och kamp står tillbaka - och så också mina känslor som läsare.


Anna är egentligen inte sjuk, men hon har tillbringat ändlösa dagar av sitt liv på sjukhus. Anna är en genetisk match till sin äldre syster Kate som lider av leukemi och för att rädda hennes liv utstår Anna ideligen nya operationer och transfusioner.
Nu är Anna tretton år och har fått nog. Hon vänder sig till en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp. Ett beslut som kan komma att splittra hela familjen och som framför allt har dödlig konsekvens för Kate.
Jodi Picoult
Allt för min syster
Louise Bäckelin Förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188447777
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Ämnet är speciellt och det borde kunnat bli en mycket stark bok men det är synd att den inte håller hela vägen.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.