torsdag 5 april 2018

Veckans helgfråga v 14

I veckans helgfråga undrar Mia:

Vilken typ av läsare är du?
Jag läser för det mesta snabbt och jag har inga problem med att plocka upp boken jag läser även om jag bara har en minut till övers. Jag läser när som helst, var som helst. För att maximera mängden böcker lyssnar jag på ljudbok i situationer där jag inte kan läsa en fysisk bok; i duschen, på promenaden, när jag lagar mat ... Jag har speedat upp hastigheten max på uppläsarrösten, så jag hinner lyssna på extra många böcker på minimalt med tid.Jag läser de flesta genrer, men helst inte fantastik (dock gärna skräck) och främst läser jag feelgood. Biografier och böcker som berör läser jag också mer än gärna. Jag läser allt från barnböcker till böcker för vuxna men är särskilt förtjust i litteratur för unga vuxna.

Men;
I perioder läser jag mindre helt enkelt för att jag inte hinner eftersom jag själv skriver böcker. När jag är som mest inne i den processen blir läsningen lidande.

Vad längtar du efter just nu?
Komprimerad lästid så att jag kan beta av min läshög och efter lugn och ro och kreativitet till att skriva färdigt råmanuset till min uppföljare. Jag gör så gott jag kan på båda punkter.

10 kommentarer:

 1. Oj går det verkligen att njuta av en inläsning på förhöjd hastighet? det har jag aldrig provat! och inte har jag lyssnat i duschen heller ... men du är uppenbarligen en kreativ människa!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker jag blir så stressad när jag höjer hastigheten på ljudböcker :)

  SvaraRadera
 3. Du låter som en stressläsare. Jag vill läsa i lugn och ro :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 4. Jag lyssnar en hel del på ljudböcker, har testat att ändra hastigheten, men det var inte min grej, kändes stressande ;)

  SvaraRadera
 5. När jag hittar en bok jag gillar går det undan med läsningen.

  SvaraRadera
 6. Lyssnar du på ljudböcker i duschen? Nu blir jag nyfiken hur du lyckas med det...

  SvaraRadera
 7. Nej i duschen läser jag inte. Böckerna blir blöt och Iphone skulle nog inte fungera efter en dusch.

  SvaraRadera
 8. det kan inte vara lätt att skriva själv och läsa andras på samma gång. hur låter det med uppspeedad läsarröst? det låter spännande

  SvaraRadera
 9. Fantastik (förutom skräck!) var inget jag gärna läste förr, har verkligen tagit igen det med råge under senare år och förstår nu vari storheten ligger, uppskattar det väldigt mycket. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.