fredag 13 april 2018

ten questions book tag


1. Var nånstans läser du helst din bok?
Jag är inte kräsen utan läser överallt. Varsomhelst.

2. Favoritbok?
Boktjuven av Markus Zusah

3. Vilken bok läser du för tillfället?
Lätta ditt hjärta av Karin Wahlberg och Livet enligt Sophie Manie av Linda Netsman.

4. Köper du eller lånar du dina böcker?
Både och. Lånar flest, köper färre. Mottar tacksamt en hel del recensionsexemplar.

5. Hur ofta och hur länge läser du?
Så ofta och så länge det bara går.

6. Hur brukar du avsluta din läsning? T.ex vid en speciell sida, kapitel, del etc..?
Jag avslutar helst vid nytt kapitel, annars helst vid nytt stycke. Det är värdelöst att stanna mitt i.

7. En bok som inte uppfyllde dina förväntningar?
Åh, det här tycker jag är så känsligt. Smaken är som baken ... Men nu senast var det Dröm 19 av Kurt Levlin. Jag har inte recenserat boken ännu. Jag tyckte mycket om hans novellsamling Vänstertrafik och hade höga förväntningar på hans roman för unga vuxna. Dock är den helt fel genre för mig och jag tycker dessutom att den känns lite ålderdomlig, språkmässigt, för ungdomar.

8. En bok du gärna vill läsa?
Jag har hur många böcker som helst i min TBR-hylla och fler på gång. Det finns således massa böcker jag vill läsa. Jag brukar prioritera recensionsexemplaren, och här har jag ett flertal godbitar som jag ser mycket fram emot att läsa. Men en bok jag har längtat efter, och som jag köpte på bokrean är Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Jag hoppas att jag snart får tid för den.

9. Favoritbarndomsbok?
Det finns flera! Alla böcker om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Serien om Miranda (och pärlhalsbandet), om Katitzi, om Anne på Grönkulla, Britta och Silver ...

10. Favoritgenre på böckerna? 
Feelgood

3 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.