söndag 29 april 2018

söndagens smakbit v. 18


Vi står utanför ett pampigt grönmålat trähus med vita fönster och prydlig trädgård. Vi är i en rikare del av Lund och på gatan står bara Audis, Mercedesar och BMW:s parkerade. Som alltid när jag konfronteras med människor som uppenbart är mycket rika får jag blandade känslor. Och med "blandade känslor" menar jag "känner hundra procent avundsjuka". När jag ser hus som dessa vill jag falla ner på knä, lyfta mina knutna nävar mot himlen och ryta: "Varför? Varför inte jag, Gud? Varför fick inte jag detta? Jag smädar dig, Gud, för att dessa människor ständigt kan gå på restaurang där sätena inte är av plast, semestra på Mauritius och aldrig måste oroa sig över E-on-räkningen. Varför förtjänar inte jag Hermès Birkinhandväskor som det finns en sådan lång kötid på att man först får en på sin egen begravning? Varför förtjänar inte jag ett eget privatflyg som kommer med egen sushimästerkock och en liten trupp Cirque du Soleil-akrobater ifall jag skulle bli uttråkad? Varför förtjänar inte jag ansiktskrämer gjorda av riktigt guld och mjältar från små lamm? Varför? Varför? Sedan skulle ett skyfall börja ösa ner från himlen och kameran skulle långsamt zooma ut medan jag grät och sjönk djupare ner i gyttjan.

s. 76 ur Hur man gör succé på dårhus av Emmy Abrahamson
Läs mer om den komiska och varma berättelsen här eller här

För fler smakbitar, kika in här.

Det här är en av böckerna jag läser just nu. Störst fokus den här tiden lägger jag dock på att läsa de nominerade böckerna till Årets bok 2018, men nu när bebis har somnat i mitt knä ska jag faktiskt inte läsa, utan fortsätta skriva på mitt eget bokmanus. Det går lite trögt för tillfället, men jag vill gärna försöka knyta ihop alla lösa trådar i min sista del i trilogin, där del ett kommer ut på förlag nästa år.

18 kommentarer:

 1. tack för lite udda smakbit, är dålig på märkesvaror.

  SvaraRadera
 2. Hannele: Samma här. Generellt är jag inte alls intresserad.

  SvaraRadera
 3. Den tittade jag på men jag bestämde mig för att avstå. Vet inte riktigt varför men den lockade mig inte...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten, jag läste hennes debutbok.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Håller också nu på med de nominerade böckerna till Årets bok 2018.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbit. Liksom Hannele ovan är jag också dålig på det där med märkesvaror.

  SvaraRadera
 7. Känner till boken, men har inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Några Birkinhandväskor skulle jag inte vara intresserad av...

  SvaraRadera
 9. Ja, en kan godt kjenne en kan bli avundsjuk på mennesker som har mange ting. Jeg kunne for eksempel veldig tenke meg en ny bil. Men så må jeg tenke at dette ikke er det viktige i verden. Det er hvordan du har det sammen med de du er glad i en må fokusere på <3
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 10. Har funderat lite på på om jag kanske skulle läsa någon av hennes böcker, men har fått för mig att de är lite för mycket buskis för mig. Smakbiten hintar om att jag inte skulle gilla...

  SvaraRadera
 11. Har läst hennes förra bok men inte den här. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Den här boken kände jag inte till. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. känner igen författare och titel, men har inte läst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Jag har tänkt läsa den här!

  SvaraRadera
 15. Ingen bok som jag visste om eller sett.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 16. Det verkar vara en riktigt rolig bok!

  SvaraRadera
 17. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.