söndag 22 april 2018

söndagens smakbit v 16 Bokhandeln på Riverside Drive

Charlottes hjärta tog ett skutt. Byggnaden var visserligen ganska liten där den låg hoptryckt mellan två andra, men den hade ändå personlighet med sina fönsterluckor och tidsenliga blomsterlådor och av någon anledning fick det hennes puls att öka. En taxibil tutade ilsket på henne när hon oförsiktigt gick över gatan, men hon kunde bara inte släppa huset med blicken. Ovanför det fullpackade skyltfönstret hängde en rad förgyllda bokstäver och Charlotte läste tyst för sig själv: The Riverside Bookshop. Fängslad av det hon såg blev Charlotte stående på trottoaren framför bokhandeln. Egentligen hade hon bara tänkt ta sig en snabb titt på husets exteriör och sedan gå direkt till hotellet, men nu drabbades hon plötsligt av en våldsam nyfikenhet. Den gamla byggnaden verkade nästan dra henne till sig och marken tycktes märkligt nog slutta mot ingången. Charlotte kliade sig i nacken. Hon skulle faktiskt kunna gå in och titta lite. Personlem visste ju ändå inte vem hon var och hon hade gott om tid på sig att lokalisera det där hotellet som Henrik hade bokat i närheten. Jo, så fick det bli, tänkte hon och sträckte ut handen mot det robusta dörrhandtaget.

s 21-22 ur Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Här eller här kan du läsa mer om boken. Min recension dyker upp i kommande vecka. Nu har jag bara några sidor kvar att läsa. Smakbiten valde jag dock att ta ur ett stycke inledningsvis eftersom jag absolut inte vill spoila något och dessutom ville beskriva mötet mellan Charlotte och bokhandeln. Trots allt är det här stora delar av handlingen utspelar sig.

För fler smakbitar, kika här

15 kommentarer:

 1. Den här vill jag verkligen läsa och bara för en stund sedan så la jag till den på önskelistan inför min födelsedag :)

  SvaraRadera
 2. Den boken tyckte jag mycket om. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Den här har jag funderat på att läsa, är lite nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. tack för smakbiten, tyckte mycket om denna bok!

  SvaraRadera
 5. Den läste jag nyligen och jag tyckte mycket om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Ska bli intressant att höra vad du tyckte. Jag har redan beställt den på bibblan men kön är lång...

  Kram

  SvaraRadera
 7. En väldigt populär bok just nu. Blir sugen på att läsa den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Böcker om bokhandlar och bibliotek hamnar nästan automatiskt på att läsa-listan.

  SvaraRadera
 9. Jag har sett flera rekommendera denna bok, den ligger nog redan på min att-läsa-lista tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Jeg tror jeg også ville blitt fullstendig bergtatt av den bokhandelen! Men så er jeg ekstra glad i bokhandlere også da :-D
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 11. Tack så mycket för denna smakbit 👍
  Kram Carin

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Denna vill jag läsa så småningom.

  SvaraRadera
 13. Den där har jag tänkt läsa snart. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. den här tänker jag läsa. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.