söndag 8 april 2018

söndagens smakbit v. 14Tao:
Det var natt, och jag var vaken igen. Sömnen gav ingen mening, lika lite som annat gjorde det. Jag stod i vardagsrummet med ryggen mot ena väggen. Böjde på huvudet och såg ner på mina händer, satte fingertopparna mot varandra, naglarna var för långa, jag pressådd dem under varandra tills det gjorde ont. Undrade hur länge jag skulle tvingas trycka innan det började blöda. Jag hade klarat att mamma försvann. Hon var sjuk, gammal. Det verkade som om hon hade kommit till ett bra ställe, det såg vackert ut på filmen, och tryggt. Men Wei-Wei ... Gråten sved i bröstet, stramade i halsen, gjorde så fysiskt ont att jag hade svårt att andas. Men jag släppte inte lös den.

s. 197


George:
Jag kunde inte sova. Högaffeln satt fortfarande kvar och darrade i hjärtat efter samtalet med Tom, hans ord körde runt i huvudet, om och om igen. Fått stipendium, kommer inte att kosta dig en krona, John har ordnat allt. Emma låg tyst bredvid mig, andades nästan ljudlöst. Ansiktet var slätt. Hon såg yngre ut när hon sov. Det var nästan fräckt att hon kunde ligga så och bara sova medan jag låg bredvid och kämpade.

s. 171


William:
Idén började i det osynliga men utvecklades, som ett bi själv. Jag började med skisser, lätta kolstreck på papper, oprecisa storleksanvisningar, vaga former. Sedan vågade jag mer, räknade, beräknade, strecken blev mer markerade, jag lade ut pappret på golvet i hela sin bredd. Till sist tog jag fram penna och bläck, och äntligen fick den form framför mig, tydligare, mer precisa streck, exakta mått. Och slutligen, på den tjugoförsta dagen, var kupan klar.

s. 204
Ur Binas historia av Maja Lunde
Läs mer om boken på Adlibris eller Bokus.För fler smakbitar, kika här.

14 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbitarna - smakade lite honung tror jag ;-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Den har jag sett en del i mitt flöde. Bin är fina djur :)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Fint språk!

  SvaraRadera
 5. Har jag aldrig hört om. Tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Tack för påminnelsen om den här boken! Den har stått oläst länge nog i bokhyllan, nu skall jag ta fram den så att den inte glöms bort igen. En viktig bok om ett viktigt ämne, binas betydelse för allas vår framtid. Jag har sett att andra delen i hennes planerade serie om fyra böcker om klimatförändringarna kommer i maj. Läckra foton, är det du som fotat?

  SvaraRadera
 7. Ny bok för mig, fint språk. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Så nydelige bilder du har sammen med blogginnlegget ditt i dag!
  Jeg har lest denne boken og synes den er virkelig nydelig, jeg har den neste boken her, den heter Blå, og må snart få begynt på den!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 9. vi har just läst och beundrat den i läsecirkeln. så bra! nästa bok av Maja Lunde heter Blå och handlar om vatten. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Så fint kombinerat med smakbitar och bilder! :)
  Denna och den nya uppföljande boken vill jag försöka få tid att läsa.

  SvaraRadera
 11. Jag gillade boken, o den har ett viktigt budskap, tack för påminnelsen

  SvaraRadera
 12. Tyckte mycket om den här, men blev lite rädd. Läser nyheter om bin ganska ängsligt nu för tiden.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.