torsdag 19 april 2018

psykologen av martin falkman

Psykologen beskrivs som en spänningsroman, men tyvärr finner jag den ganska platt. Huvudpersonens sökande efter sin mystiskt försvunna mamma blir för mig inte spännande. Berättelsen blir istället spretigt. Henry brottas med såväl sin oro över mamman som med sitt bekräftelsebehov och ensamhet. Henrys arbetsliv är en parallell del utan att egentligen tillföra så mycket till handlingen. Störst problem har jag att lära känna karaktärerna: Jag kommer inte någon av dem riktigt nära. Möjligtvis ogillar jag dem allihop.

"Mamma försvann. Jag pratade med henne i telefon på kvällen, men på morgonen som följde var hon försvunnen. Jag vaknade med magont och hög puls, kanske en ond aning, så jag åt ingen frukost utan ringde och ringde och ringde istället. Mobil, vanlig telefon, men inget svar."
Henry är trettio plus och singel. Några år tidigare har hans mamma försvunnit och han grubblar mycket över vart hon kan ha tagit vägen och varför pappan, i samband med att hon försvann, flyttade utomlands. Det stressar honom att inte veta om modern är död eller levande.Henry sover illa, känner sig ofta fylld av ångest och får rådet av sin läkare att uppsöka en terapeut. Han bokar tid hos psykologen Johanna. Efter en trevande inledning börjar de mejla och bestämmer sig för att träffas privat. De inleder ett sexuellt förhållande, mycket styrt av Johannas fantasier och rollspel. Så småningom börjar Henry forska efter vad som kan ha hänt mamman. När han letar igenom en kartong från hennes lägenhet hittar han en samling brev. Långsamt nystas den hemska sanningen upp ...Martin Falkman
Psykologen
Constant reader
recensionsexemplar
ISBN: 9789188529749
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Boken skulle med den intrigen kunna ha potential men tydligen når den inte hela vägen fram. Jag har kikat på den och funderat på att beställa via bibblan men kanske ska jag avstå...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Synd när böcker känns så när man försöker läsa dom.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.