onsdag 4 april 2018

ondskans ansikte av mats ahlstedt

Min påskekrim i år blev Ondskans ansikte. En spännande och oväntat välskriven deckare. När jag får feeling efter en deckare igen vill jag gärna läsa fler verk av Ahlstedt.

 Ida Neman får ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över tio år och bestämmer sig för att besöka honom. Framför allt för att få reda på vem som är hennes mamma. Hon som övergav familjen när Ida var ett spädbarn. När Ida kommer dit får hon en chock då hon hittar en död kropp i lägenheten. Men är det verkligen hennes pappa?Profilerare Ella Werner blir inkopplad på fallet, och upptäcker snart att det är en annan man som blivit mördad och att Idas pappa är försvunnen.

Allt ställs på sin spets när Idas dotter Fanny kidnappas av förskolans vikarie. Det visar sig att han är medlem i en nynazistisk organisation. I hans lägenhet hittar Ella en kalender med datumet 29 september inringat och polisen fruktar att ett attentat är planerat mot Bokmässan. Har kidnappningen av Fanny något med attentatet att göra? Vilken roll spelar Idas försvunna pappa? Idas sökande efter dottern ger henne skrämmande insikter om en mörk familjehemlighet. Det är inte bara Fannys liv som står på spel. En hotande katastrof närmar sig och polisen för en intensiv jakt mot klockan. 
Mats Ahlstedt
Ondskans ansikte (del 3)
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176298145
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Just det på påsken ska man läsa påskekrim!!
  Jag som har läst helt annat! Men jag älskar deckare så tack för tipset!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Låter spännande och tack för tipset.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Låter jättespännande!

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.