söndag 29 april 2018

Mitt hjärtas oro av Malou von Sivers


För en tid sedan ... nyss, läste jag ut ännu en av de nominerade böckerna till Årets bok 2018. Mitt hjärtas oro av Malou von Sivers. Den här boken har jag varit nyfiken på en tid, och tack och lov blev boken nominerad. För nu kom jag till skott och läste den. Det är en gripande och intressant skildring med utgångspunkt i författarens egen familjehistoria. Mitt hjärtas oro är von Sivers debutroman och första delen i en planerad trilogi. Självklart vill jag läsa de andra delarna när de kommer ut.

Axel och Sara möts i början av 1900-talet. Han en gift välbärgad gift man med ett mörkt förflutet och ett sår som han döljer. Hon är en ung litteraturstudent i Uppsala som svärmar för Hjalmar Söderberg och letar efter något som ger livet en djupare mening. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv.

Deras kärlekshistoria utspelar sig i sekelskiftets Stockholm och Uppsala, idylliska villaområden och stenpalats gömmer bultande hjärtan och en oro som aldrig tycks stillna.


Malou von Sivers
Mitt hjärtas oro
Nordstedts
via Storytel
ISVN: 9789113078939
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Så där ja, den gick jag direkt in och reserverade på bibblan. Bara två före så jag behöver nog inte vänta så länge.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Den här verkar bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.