måndag 30 april 2018

Lätta ditt hjärta av Karin Wahlberg


Det här är tredje delen i Wahlbergs Lasarettet-serie och jag tycker mycket om att läsa om sjukvården i Sverige under 50-talet. Det är intressant att läsa om hur det var, vad som har förändrats men också om vad som fortfarande är sig likt. Som till exempel de delade helgturerna eftersom det är färre personal som arbetar då.

Wahlberg målar skickligt upp ett persongalleri och har återigen skrivit en varm relationsroman. Jag ser fram emot fler delar i serien.

Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska. Hon vill vara en person som kan göra skillnad för andra människor. Hon ser till och med fram emot att få arbeta över. Glänsande barnkroppar, blod och fostervatten, uppdraget känns både påtagligt och livsbejakande.
Sjuksköterskebristen, den eviga, härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin drar en lättnadens suck när hon får tag i en ny sköterska till sin avdelning även om hon känner sig lite tveksam till syster Katjas kvalifikationer. Var kommer hon ifrån egentligen?
Lilla Marianne som bara går i andra klass oroar sig för mamma Sonja. Oftast ligger hon i soffan när Marianne kommer hem från skolan. Sonja får medicin från sjukhuset och är trött, så trött. Tant Nancy hjälper henne och ett par gånger har ambulansen fått hämta henne.

Karin Wahlberg
Lätta ditt hjärta
Wahlström Widstrand
ISBN: 9789146233534
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag trodde jag skulle tycka om böckerna men tyvärr fastnade jag inte för dem. Vet inte varför riktigt...

    Trevlig Valborg!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.