lördag 28 april 2018

kärleken har ingen ålder av Eva swedenmark


Kärleken har ingen ålder är den andra delen i serien om den charmiga second hand-butiken Syster Yster. Del ett heter Själen har inga rynkor och ingår i en serie härliga kortromaner med varmt beskrivna karaktärer (del 3 som nyligen utkommit på Storytel heter Passionen har inga gränser). Swedenmark skriver varmt och det är lätt att ta karaktärerna till sitt hjärta. Hon går i bräschen av författare som lyfter kvinnliga huvudpersoner i den högre medelåldern och skriver hoppfullt såväl som förtroendegivande om att livet och kärleken inte tar slut vid en viss ålder.

En överhängande hyreshöjning hotar att stjälpa den charmiga second hand-butiken Syster Yster i Aspudden. Men den till synes värdefulla docka stamkunden Petra hittat på en hylla kan vara ljuset i tunneln, och en ansedd auktionsfirma ska skicka butiksägarna Mimmi och Vera ända till New York inför försäljningen men det vill därför till att de annars så sorgligt klädda systrarna genomgår en rejäl makeover. Detta får den något nedstämda väninnan Margot att vakna till liv och hon skapar några beundransvärda kreationer. Som tack för Petras fynd bjuder Syster Yster-systrarna henne med till New York. Och med tanke på Petras starka längtan efter sin dotter Amanda - som fått en roll i en Off Broadway-pjäs over there - kommer resan som en skänk från ovan. Bosse, Petras nya kärlek, får däremot snällt stanna hemma. När Petra & Co anländer till New York tornar svarta moln upp sig: Amanda dyker inte upp vid flygplatsen och ingen tycks veta var hon är. Och till råga på allt triggas Bosses svartsjuka hemma i Aspudden av mobilbilder där Petra syns tillsammans med den inställsamme antikhandlaren Göran. Ska Bosse falla offer för sina demoner och jaga efter Petra? 
Eva Swedenmark
Kärleken har ingen ålder
Word Audio Publishing
via Storytel
ISBN: 9789188321305
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Jag hade gärna läst denna serie men på vårt bibliotek finns den bara som E-bok tyvärr och det är inte min grej. Men jag kan vänta tills de kommer som pocketböcker förvisso.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Znogge: Dessvärre tror jag inte att serien kommer ut som "vanlig" bok, utan bara som ljudbok och e-bok. Jag har lyssnat via Storytel. Men kanske kan de dyka upp som ljudböcker på ditt bibliotek? E-böcker är inte heller min grej. Kram.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.