fredag 27 april 2018

I egna händer av Cecilia Sahlström


Sahlström har gjort det igen. Efter Vit syren kommer nu I egna händer och Sahlström bevisar återigen att det går att hålla hög klass inom genren deckare. En genre som jag annars är en smula skeptisk till. Många gånger tycker jag att en deckare innehåller ett spännande driv, men brister språkmässigt. Dock inte när Sahlström skriver. I egna händer håller en högre språklig klass än många andra deckare och upplevs som trovärdig. Två faktorer som med stor sannolikhet beror på att Sahlström är kulturvetaren som blev polis. Hon vet med andra ord vad hon skriver!

De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloni­område står i bjärt kontrast till höstens varma färger.
En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs­sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.  
Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, soci­al, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.  Cecilia Sahlström
I egna händer
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176298206
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Den här ska jag komma ihåg att titta efter.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Nu har jag reserverat boken på bibblan. Den är beställd men de har inte fått den än så det blir till att vänta lite.

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Vit syren måste jag försöka läsa snart!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.