lördag 7 april 2018

hjärtats skafferi av ruth reichl


Under påsksemestern till Varberg lyssnade jag på Hjärtats skafferi. En mysig feelgood med läskande matlagning och med en bihistoria i andra världskriget. Vad kan bli bättre?
Jo, att adda Frida Hallgren som uppläsare. Ren och skär magi. Dock tror jag att det här är en bok som gör sig bättre att läsas i fysisk form, alternativt att lyssna på i längre svep. Inte dutta som jag tvingas göra (för att få något läst).

 Matnörden Billie Breslin har fått sitt drömjobb som assistent på New Yorks mest ikoniska mattidning: Delicious. En spännande värld full av stjärnkockar och delikatessaffärer i Little Italy har öppnats och Billie kan knappt förstå vilken tur hon har har. Men sedan händer det som inte får hända: tidningen läggs ner och de färgstarka kollegor som Billie har börjat betrakta som sin familj tvingas gå vidare på annat håll. 

Tills vidare får Billie jobba kvar för att upprätthålla tidningens garanti-hotline, för läsare som har frågor om gamla recept. Men när hon en dag hittar några mystiska brev, gömda i kontorets gamla receptarkiv, öppnas dörren till ett helt nytt äventyr ...

Hjärtats skafferi är en färgstark och frestande bok som tar med läsaren på en matresa genom historien och New York. En historia om mod och kärlek och framför allt: vansinnigt god mat! Ruth Reichl är en amerikansk kock och kokboksförfattare, som även har skrivit flera matmemoarer. Hjärtats skafferi är hennes första roman. 


Ruth Reicht
Hjärtats skafferi
Printz Publishing
via Storytel
ISBN: 9789188261748
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.