fredag 20 april 2018

det finns råttor överallt utom på antarktis av sara beischerDen här boken köpte jag för en billig peng på årets bokrea. En bok som slank med tillsammans med ett gäng böcker jag hade sett ut sedan långt innan och velat ha. Tidigare har jag läst Mamma är bara lite trött av Beischer. Det finns råttor överallt utom på Antarktis är en snabbläst och intressant uppväxtskildring om utsatthet och utanförskap. Om arbetarklassen och borgarna. En bok som skulle kunna gripa tag i mig i igenkänning, men som jag trots det har lite svårt att komma in i.


❝ Clara återvänder till Sandsgård, till de slitna hyreshusen där hon växte upp. Till modern med städjobbet, Lördags-krysset och Gekås-resorna. Till allt det som hon en gång lämnade.
På perrongen ser hon honom. Christian Breken med råttorna. Han som vägrade anpassa sig och kallades gränslös av de vuxna. Tillsammans upplevde de en tid av turbulens och frigörelse. Båda drevs de av en längtan bort. Och han försvann från staden, ut ur hennes liv.
När Clara ser Christian kan hon inte längre hålla det förflutna ifrån sig. Minnena från uppväxtåren tränger sig in i och skakar om hennes numera trygga medelklasstillvaro. 


Sara Beischer
Det finns råttor överallt utom på Antarktis
Pocketförlaget
ISBN: 9789175790145
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Alla böcker är inte guldkorn men kan ändå ge en viss behållning. Nu har jag beställt så många att förrådet är rejält så måtte jag hinna läsa alla :D

    Kram och trevlig fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.