måndag 23 april 2018

bokhandeln på Riverside drive av frida skybäck

En bok om böcker. En bok med ett underbart lockande omslag. Hur skulle jag inte vilja läsa den?! Bokhandeln på Riverside Drive är en skickligt skriven feelgood med två parallella berättelser. Den som utspelar sig i dåtid hade jag till en början svårt att tycka om, sedan fängslades jag helt plötsligt och till sist mådde jag nästan lite illa över hur saker och ting utvecklades. Nutidsberättelsen är rakt igenom mysig och har en bra dramaturgi. Det är en charmig historia om kärlek, svek och sorg. Persongalleriet är skickligt beskrivet och jag känner något för samtliga i berättelsen och det går nästan att känna doften från bokhandeln. Här finns tusentals böcker samlade i stora bokhyllor och travar av böcker samlas på golvet i alla vrår, det finns antika möbler att sitta och läsa i, det bakas svenskt fika och det finns en bokkatt. Det mesta är mysigt och harmoniskt, men som alltid i en bra uppbyggd feelgood finns det några hinder i vägen för den totala lyckan.

Rekommenderas varmt.

❝ Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon att börja om på nytt.

FRIDA SKYBÄCK flyttade själv från Skåne till London på vinst och förlust och kom hem med ett nyfunnet intresse för engelsk litteratur och den stora kärleken. Numera bor hon i Lund med sin man och deras två barn. Bokhandeln på Riverside Drive är hennes femte roman. 


Frida Skybäck
Bokhandeln på Riverside Drive
Louise Bäcklin förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188447814
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra bok med allt.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Härligt! Den ser jag fram emot att läsa :D Såg att jag avancerat bra i kön så det finns hopp!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.