torsdag 26 april 2018

Anton och Teitur av Angelica Öhrn
Jag har länge velat läsa Anton och Teitur, speciellt sedan boken nominerades till Slangbellan där den kom på en andraplats. När jag väl fick boken i min hand sträckläste jag den på en eftermiddag. Historien grep tag i mig och jag var tvungen att läsa lite till och lite till och läsa slut ... Vilken debut! En stark och skicklig dramaturgisk kurva med ett slut som inte helt och hållet knyter ihop allt, utan lämnar dörren öppen för vidare tankar ... och kanske en fortsättning?! Det hoppas jag.


❝ Innan han ska gå igenom säkerhetskontrollen får han en kram av mamma."Ha det nu så roligt på lovet", säger hon. "Särskilt i Berlin".Sedan öppnar hon handväskan och plockar fram ett paket."En lite för tidig julklapp. Du får öppna den på planet.""Tack", säger han och klämmer på paketet. Det är hårt och platt."Hör av dig när du kommer fram", säger mamma. "Och hälsa till pappa."Och så kramar hon honom igen.Det här kommer bli bäst, tänker han när han går genom säkerhetskontrollen. Helt klart jättebäst.Angelica Öhrn
Anton och Teitur
Kikkuli förlag
ISBN: 9789188195333
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Är det en vuxenbok eller en ungdomsbok undrar jag. Härligt när man hittar en sådan bladvändare för då är läsningen som bäst :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.