tisdag 27 mars 2018

veckans topplista v. 13: påskekrim

Påsken knackar snart på dörren och det är dags att planera för helgens påskekrim. Det är också temat på veckans topplista. Numer hör det nästan till att läsa en eller annan deckare i påsk, även om det normalt sett inte är min typ av genre.

Jag inleder med två böcker som jag har tänkt att läsa i påsk och avslutar med tre tips på deckare jag har läst och som jag tycker håller hög språklig klass.


 • Ondskans ansikte av Mats Ahlstedt dök upp som recensionsexemplar i brevlådan nu i dagarna. Som en glad överraskning. Jag har tidigare aldrig läst något av Ahlstedt.
 • Dubbla slag av Malin Persson Giolito kom som gåva då jag ställt upp i Älska pockets läsutmaning på Insta. Inte heller Persson Giolito har jag läst tidigare, ens när hon var nominerad till Årets bok 2017 eftersom jag medvetet valde bort alla deckare då.
 • Mercurium av Ann Rosman. Jag har läst en eller ett par till böcker av Rosman och tycker om att hon varvar historia med nutid. Det ger mer liv åt berättelsen, inte så massproducerat utan det märks att det finns gedigen research bakom. Det uppskattas.
 • Glasklart av Karin Wahlberg blev min förra årets påskekrim. Det är sista delen (så vitt jag vet) i Wahlbergs deckarserie i sjukhusmiljö. I vanlig ordning tycker jag inte så mycket om att läsa om morden/mördaren utan föredrar kringberättelsen; privatlivet och sjukhusmiljön.
 • Annabelle av Lina Bengtsdotter. Hon debuterade med en skrämmande och annorlunda deckare med ett oväntat slut.


11 kommentarer:

 1. Mercurium är så otroligt bra, den bästa i serien, hittills, skulle jag nog säga :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Flera bra tips där :-)

  Ha en härlig dag - snart får du nog grön flagg :-)

  SvaraRadera
 4. Ondskans ansikte gillade jag :)

  SvaraRadera
 5. Många böcker jag är nyfiken på. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Läste första delen i den serien av Alstedt och gillade den så jag har tänkt fortsätta på den så småningom. Även Rosmans serie har jag påbörjat, också jättebra. Annabelle ligger här och väntar på att läsas.

  SvaraRadera
 7. Annabelle gillar jag också :)

  SvaraRadera
 8. Ondskans ansikte kommer jag också snart att läsa. Mercurium verkar bra.

  SvaraRadera
 9. Annabelle måste jag verkligen läsa.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.