lördag 31 mars 2018

systrarna av clair douglas


❝ Det är två år sedan Abis tvillingsyster Lucy omkom i en tragisk bilolycka. Abi, som körde bilen, är nedbruten av sorg och skuld när hon flyttar till Bath för att försöka gå vidare i livet. Vart hon vänder sig tycker hon sig se Lucy, men det visar sig alltid vara någon annan. En dag möter hon Bea som är rena avbilden av Lucy och hennes tvillingbror Ben. De blir nära vänner och Abi flyttar snart in i deras exklusiva kollektiv. 
Men när Abi blir förälskad i Ben så är Bea inte lika trevlig längre. Hon anklagar Abi för att ha stulit ett armband. Och plötsligt börjar märkliga och oroväckande saker hända. För det är väl inte bara inbillning? 

Systrarna är en spännande och välskriven psykologisk thriller med bra driv rakt igenom. Den ger mig rysningar, vilket ju är precis vad man är ute efter vid den här typen av genre. Det är lätt att sympatisera med huvudkaraktären Abi som förlorat sin tvilling i en olycka som hon dessutom är ansvarig för. Dock tycker jag att berättelsen och karaktärerna till viss del är en aning förutsägbara och schablonmässiga, vilket gör att det går att lista ut hur det förhåller sig. Lite som när jag läser en deckare och tidigt vet vem mördaren är. Fast jag vill med tyngd betona att Douglas håller en mycket högre nivå än så. Dessutom lyckas hon, alldeles inpå slutet med ännu en psykologisk twist som med rysning kryper under skinnet. It ain't over til it's over ...

Systrarna är Clair Douglas debutroman som följs av Ung kvinna saknad. Efter den här läsupplevelsen vill jag definitivt läsa även den.


Claire Douglas
Systrarna
Louise Bäckelin Förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188447470
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Lät bra och även lite spännande.
    Glad Påsk 🐰
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ung kvinna saknad är jättebra!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.