tisdag 27 mars 2018

sofi och jakob reser till london av lovisa de Geer och millis sarri

❝ Det är mitt i natten när Jakob plötsligt vaknar. Ute är det kolsvart och hemma hos favoritfaster sover alla djupt. Om bara några timmar ska han resa till London för första gången, tillsammans med sin lillasyster Sofi och sin favoritfaster Lollo. Jakob har resfeber och Sofi bara busar, men väl ute på flygplatsen tar spänningen över och äventyret kan börja!
I London får de resa med dubbeldäckare, äta fish and chips och upptäcka både Big Ben, London Eye, Towern och Buckingham Palace. Men hjälp! Var har Lammi, Jakobs favoritgosedjur, tagit vägen? Följ med på resan och hjälp honom att hitta Lammi igen. 

Sofi och Jakob reser till London är boken jag själv skulle ha velat skriva!
Faktiskt påminner den mig lite om en novell/uppsats jag skrev när jag gick i fyran eller femman. Den handlade om London och ettpar borttappade vantar. Sofi och Jakob reser till London är såklart mycket bättre, och roligare. Men principen är densamma. Gosedjuret Lammi tappas bort!

Sofi, Jakob och deras favoritfaster ger sig ut i storstaden i jakten på det borttappade gosedjuret. På vägen får de uppleva en rad sevärdheter. Det roliga och intressanta med boken är de många faktarutorna "faster förklarar" så att man som läsare får lära sig mer om London, men också om själva resandet. Lovisa de Geer är en av Sveriges ledande reseexperter, och arbetar idag som skribent för ett flertal kända magasin samtidigt som hon driver en resebyrå och en egen resesajt. Med sina dyrt tvåhundra resdagar per år har hon många resetips från jordens alla hörn.

Ett stort plus är också Millis Sarris underbara illustrationer som pricken över i.

Sofi och Jakob reser till London är den första boken i en tänkt serie reseberättelser.


Lovisa de Geer (text)
Millis Sarri (bild)
Sofi och Jakob reser till London
Triumf förlag
ISBN: 9789188549310
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.