onsdag 7 mars 2018

mangade dukar och vikta servetter av ewa klingberg

❝ Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv.

När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet ... Denna hemlighet leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlskrona år 1851.

Ensamheten blir plötsligt ett virrvarr av nya bekantskaper, de gamla murriga väggarna får nytt liv och Felicias sårade hjärta tinar upp. Men hur ska hon hantera en kärlek som är omöjlig redan från början?

Nannys och Felicias skilda livsöden vävs samman på ett fängslande vis. Hemligheter från det förflutna blir en del av Felicias liv och påverkar henne på ett sätt som hon aldrig hade kunnat förutsäga. Manglade dukar och vikta servetter är en varm och charmig historia som handlar om vänskap, kärlek och modet att känna tillit. 


Charmig och intressant feelgood med bra driv. Berättelsen bygger på två parallella historier, där jag tycker allra bäst om att läsa dåtidsberättelsen.


_______________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Ewa Klingberg
Manglade dukar och vikta servetter
Historiska media
ISBN: 9789175454719
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Helt klart läsvärd och bra!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag är lite nyfiken på den här faktiskt!

    http://www.nilmasbokhylla.com

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.