lördag 24 mars 2018

himlen tillhör oss av luke allnutt


❝ Himlen tillhör oss är en stark och ömsint berättelse om den ovillkorliga kärleken mellan far och son och om att försöka förstå det ofattbara, som inte lämnar någon läsare oberörd.
Om man skulle spola tillbaka tiden, hade Rob sagt att han var en sådan där jobbigt lyckligt lottad man - gift med fantastiska Anna, pappa till den efterlängtade lilla pojken Jack, och med ett eget hus i norra London. Men det var då. Innan Jacks alltmer frekventa huvudvärkar och den där naggande känslan som Rob inte kunde skaka av sig. Innan alla läkarbesök som bekräftade att deras och varje förälders största rädsla blivit verklighet, och hela livet rasat.
Nu finner Rob sin tröst i alkoholen, och via kontakter på webbforum blir den växande besattheten av en alternativ medicinsk behandling i Schweiz till slut den sista droppen för äktenskapet. Men mitt i all förtvivlan kommer klarheten till Rob som en käftsmäll, och han blir tvungen att ifrågasätta allt han så desperat hållit fast vid och försöka hitta en väg till försoning med alla han sårat – och med sig själv. 

Mina förväntningar på den här boken var stora. Jag var säker på att jag skulle gråta, men berättelsen lämnade andra avtryck - också. Jag överraskades positivt, trots förväntningarna, och det är såklart alltid härligt när det sker. Jag är säker på att jag kommer att tänka tillbaka på Himlen tillhör oss med en större insikt och förståelse för olika perspektiv och känslouttryck.

De första sidorna in, ska jag erkänna, var jag inte alls så begeistrad men ytterligare några sidor var jag fast. Det är en så stark och fin berättelse, ärlig på något vis och även om två av personerna i boken beter sig illa, väldigt illa, går det inte att inte tycka om dem. I stället tar jag dem till mig, tycker om dem och förstår dem. Att läsa och öka förståelse för sina medmänniskor, det är fint tycker jag. Allt får stora perspektiv i Himlen tillhör oss. Mina förväntningar; att få gråta, blev så mycket mer. Så mycket större.


Luke Allnutt
Himlen tillhör oss
Forum förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789137150376
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Den måste jag bara läsa känner jag!

  kram och tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Den där verkar jättebra i din beskrivning.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Den boken antecknar jag.

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 4. Hur ska jag hinna med alla boktips? ;) får bli många promenader eftersom jag gärna kör storytel....

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.