onsdag 14 mars 2018

det som en gång fanns av Amanda Prowse


Rosie Tipcott är en tacksam kvinna. En gång i veckan sätter hon sig på sin favoritbänk i Devon och tackar stjärnorna för sin make, sina fina döttrar och sitt mysiga lilla hus vid havet. På samma bänk lovar hon också sig själv att alltid göra allt hon kan för att göra sin familj lycklig. Men sedan händer det som inte får hända. Rosies make träffar en annan kvinna och blir upp över öronen förälskad. Han lämnar henne och tar dessutom barnen med sig. Förlamad av sorg måste Rosie kämpa för att bygga upp sitt liv igen och försöka få tillbaka sin familj. Men vill hon verkligen det?Amanda Prowse är en mycket omtyckt författare i Storbritannien och har skrivit över femton romaner. Med Det som en gång fanns tar hon oss med på en känslomässig resa och ställer skickligt de svåra frågorna utan att fördöma. 


Jag får inte riktigt kläm på den här boken. Kanske kan man säga att jag blev förblindad av det vackra omslaget och sedan levde innehållet inte upp till mina förväntningar.

Jag blir irriterad på Prowes sätt att beskriva huvudpersonen, Rosie och hennes make. Båda två, men i synnerhet Rosie tillskrivs stereotypa egenskaper av stora mått och båda två blir därmed svåra att tycka om och ta till sitt hjärta. Jag blir inte klok på om det är så här Prowse ser på ett förhållande eller om hon skriver på ett övertydligt sätt för att hon inte litar på den goda läsaren. Grundberättelsen är så mycket bättre än slutresultatet.
Amanda Prowse
Det som en gång fanns
Printz Publishing
ISBN: 9789177710127
Finns hos Adlibris och Bokus4 kommentarer:

 1. När jag såg omslaget så tänkte jag direkt wow men din recension gör mig en smula tveksam. Egentligen borde boken ha potential men alla når inte hela vägen fram.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, jag som gillade den!

  SvaraRadera
 3. Omslaget ser onekligen väldigt trevligt ut och man blir nyfiken på boken.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Gillar din nya betygsbild! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.