fredag 30 mars 2018

chokladägget av mia ahl


Jag som inte är ett stort fan av deckare har ändå anammat den norska traditionen med påskekrim. Men jag blev glad när jag såg att Mia Ahl, som vid jul kom ut med Skumtomten, har skrivit en uppföljare. Nämligen Chokladägget som utspelar sig i påsktid. Underbart. Trenden med jul-lit kan kanske utvecklas till att bli årstids-lit? En liten fågel har i alla fall viskat att Ahl har planer på åtminstone en till bok i sin serie. Kanske kring midsommar?

Det här är en charmig, snabbläst bok som passar att läsa efter påskmiddagen. Kryp upp i fåtöljen, eller kanske utomhus i solen med en filt och en kaffe (och påskägget med chokladpraliner såklart) och bara njut av underbar läsning.

❝ Chokladägget är den efterlängtade uppföljaren till julens succé Skumtomten. Då var det Jessika som fick sig en strippande tomte som julklapp, nu är det väninnan Jenny som fyller 40, helgen före påsk. Välvilliga ångvälten Sofia och den mer motvilliga Jessika planerar en överraskningsfest åt Jenny. Men märkligt nog vill inte Jennys man Magnus vara med på tåget. Han säger sig inte fira födelsedagar längre, och tycks inte ens vilja ge Jenny en present. 

Samtidigt inser Jenny att hon får ta saken i egna händer om hennes egen högtidsdag ska bli minnesvärd. Mot den slantvändande Magnus vilja anmäler hon sig till en chokladkurs, och att kursledaren Emil är lite av en läckerbit han också, är en trevlig bonus. När Jenny berättar mer om Emil än om själva kursen för sina två väninnor inser de att det är fara å färde. Hur ska de få den bekväme trögtänkte Magnus att förstå att han riskerar att Jenny låter en oönskad påsksmäll brisera? 


Mia Ahl
Chokladägget
Word Audio Publishing
via Storytel
ISBN: 9789188321923
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.