torsdag 1 mars 2018

böcker som blir film 2018

Veckans helgfråga lyder: Vilken bok som blir film 2018 ser du fram emot?
Jag läser mest och tittar inte så ofta på film, serier eller teve, men några filmer som jag faktiskt ser fram emot, speciellt efter att ha kollat på trailern, är dessa båda. Filmerna verkar så välgjorda med skickliga skådespelare.

Bok 1 finns i min TBR-hög och jag ska snart ta tag i den och bok 2 har jag läst, bloggat om och tyckt mycket om. Nu har jag som mål att se filmerna. Två filmer på ett år ska jag väl lyckas med?! • Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap kan läsas och uppskattas av alla. Mary Ann Shaffer har skapat en underbar samling karaktärer som man efter läsningens slut känner att man gärna hade umgåtts mer med. • Ella och John Robina har varit ett par i mer än sextio år och haft ett underbart liv tillsammans. Nu har de passerat åttio, hon har cancer och han Alzheimer. Men Ella vill inget hellre än att uppleva ett sista äventyr med sin man - innan hans minne bleknar för alltid. Så de packar sin gamla husbil, rymmer från överbeskyddande barn och läkare, och ger sig iväg på en sista semester. Resan går längs en väg kantad av minnen från ett långt och lyckligt äktenskap. Och medan John rattar bilen och kämpar för att minnas, blir Ella mer och mer övertygad: det är upp till henne att avgöra hur deras berättelse ska sluta. MICHAEL ZADOORIAN är född och uppvuxen i Detroit. Förutom En sista semesterhar han även skrivit den kritikerrosade och prisbelönta romanen Second hand.

15 kommentarer:

 1. Tack för dina fina tips, jag vill nog se båda men tror den sista kan var gräsligt sorglig.

  SvaraRadera
 2. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap tyckte jag jättemycket om när jag läste den!

  SvaraRadera
 3. Tack för filmtips! Misstänker att den sista kommer få mig att gråta rejält. :)

  SvaraRadera
 4. Shaffers bok tyckte jag om när jag läste den så kanske filmen vore något för mig. Annars tittar jag inte så mycket på film.

  SvaraRadera
 5. Här skulle jag vilja se båda två.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Så Shaffers bok kommer som film. Den skulle jag vilja se. Tror att det skulle funka bättre för mig med filmen än boken som jag av någon anledning inte får till det med....

  SvaraRadera
 7. Semester-historien låter som en näsdukskrävande historia, men ändå bra. Potatisskalspaj har jag undrat hur det smakar sen jag läste boken för några år sedan, kanske vågar man kolla filmen???

  SvaraRadera
 8. potatisskalboken fortfarande oläst...

  SvaraRadera
 9. Ja, just det, jag visste att jag hade missat något. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap, den vill jag se, men jag vill läsa boken först :)

  SvaraRadera
 10. Den sista lät som en riktig gråtar film! Den vill man nog se hemma så man kan fulgråta ifred.

  SvaraRadera
 11. Spännande både som böcker och film!

  Ha en fin fredag :-)

  SvaraRadera
 12. Guernseyboken gillade jag och det blev mitt filmtips!

  SvaraRadera
 13. Jag skulle lätt kunna tänka mig att se båda filmerna för jag gillade böckerna mycket.

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Dessa hade jag ingen koll på så tack för tipsen.

  SvaraRadera
 15. Guernsey har jag läst, hade ingen aning om att den filmatiserats, förrän nu då... ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.