onsdag 14 februari 2018

teodlarens hustru av dinah jefferies


❝ Fylld av optimism kliver nittonåriga Gwendolyn Hooper av ångbåten som har tagit henne till Ceylon där hon ska träffa sin make. Men mannen som tar emot henne på plantagen är inte samme man som hon blev hals över huvud förälskad i hemma i London. Den grubblande och distanserade Laurence har fullt upp med arbetet på teodlingen och har inte mycket tid över för sin unga hustru. Gwen får utforska egendomen på egen hand.Det är en plats fylld av mystiska ledtrådar till det förflutna låsta dörrar, en gulnad bröllopsklänning i en koffert och en överväxt grav som är undangömd på ägorna. Snart blir Gwen gravid, men lyckan över det nya livet blir inte långvarig och i förlossningsrummet tvingas hon ta ett beslut som kommer att påverka hennes liv för all framtid.

Teodlarens hustru utspelar sig i kolonialtidens Ceylon (nuvarande Sri Lanka) på 1920-talet. Det är en gripande roman om skuld, svek och outtalade hemligheter.

DINAH JEFFERIES föddes i Malaysia men flyttade med sin familj till England vid nio års ålder. Hon låter gärna sina böcker utspela sig i Fjärran Östern och de är ofta genomsyrade av en blandning av kärlek och sorg. 


Välskriven, spännande och gripande bladvändare.


_____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ + (⭐)
Dinah Jefferies
Teodlarens hustru
Lind&Co
ISBN: 9789174619522
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Den där lät bra tycker jag.
  Önskar dig en fin alla hjärtans dag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med om att det är en bra bok!

  Glad alla hjärtans dag <3

  SvaraRadera
 3. Den lät intressant.

  Ha en fin Alla hjärtans dag! :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.