tisdag 13 februari 2018

synd av robert warholm

❝ Det är sent 1800-tal. I den värmländska socknen Frykeboda hittas klockaren, tillika poststationsföreståndaren, mördad. Någon har uppenbarligen brutit mot femte budordet: Du skall icke dräpa. Men det visar sig att det finns fler synder att bekänna.Detta är den efterlängtade uppföljaren till Robert Warholms debutroman Skam. På nytt får vi följa länsmannen Nathanael Efraimsson och fjärdingsmannen Alfred Karlsson i deras arbete med att försöka få tag i gärningsmannen.Även denna gång bygger historien på ett autentiskt svenskt rättsfall, men platser och personer är ändrade och upplösningen blir en annan.  

Jag tycker om att läsa historiska romaner. Men den här gången blir jag tyvärr inte helt och hållet tagen, vilket jag tror har med autenticiteten att göra. Jag tror berättelsen hade blivit mer spännande om de fiktiva inslagen brutit sig loss och tagit över ännu mer, vilket jag tror hade gett en extra tvist i jakten på mördaren.

_____________________
⭐ ⭐ + (⭐ ⭐ ⭐)
Robert Warholm
Synd
FramSteget Bokförlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175810942
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Att använda ett autentiskt fall och sen göra om det? Vad är vitsen med det, liksom? Då kan man väl göra hittepå hela vägen istället kan jag tycka...

    Hoppas du får en fin fettisdag (som jag nyss lärt mig att det är idag :-) )

    SvaraRadera
  2. Håller nog med dig och Ama.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.