söndag 25 februari 2018

söndagens smakbit - en modern familj

 Mamma fäster blicken på mig, en blick som jag tidigare kunde bli livrädd för - nedlåtande och tillrättavisande, nästan hånfull. Jag har tänkt att jag aldrig skulle kunna se på mina barn på det sättet som om jag uppriktigt föraktade dem. Jag är inte rädd längre, det är bara härskarteknik och jag vet att mamma inte föraktar mig, det handlar inte ens nödvändigtvis om mig.

s. 67 ur Helga Flatlands En modern familj

 Liv har alltid varit mer beroende av mamma och pappa än jag, beroende av deras uppskattning och accepterande av allt hon gör, även i vuxen ålder. Jag minns hur hon nästan bad om lov att gifta sig med Olaf, att hon var nervös och ringde mig varenda dag innan hon skulle berätta för dem att de tänkte gifta sig i kyrkan, som om det var det värsta hon kunde göra mot dem. 

s. 75 ur Helga Flatlands En modern familj

Helga Flatland beskrivs som en av de största yngre författarna i Norge. Tidigare har hon skrivit Bli avis du kan. Reis avis du må, men En modern familj är den första som är översatt till svenska. Jag har läst ungefär halvvägs nu och är tagen av hur målande och starkt Flatland skriver den här gripande relationsromanen och är så glad att jag fick chansen att läsa - och tipsa vidare. Recension dyker upp här i veckan.

Klicka för fler smakbitar

16 kommentarer:

 1. lite nyfiken på denna, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Gillar fortfarande omslaget :-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Den här har jag lagt märke till den senaste tiden. Verkar intressant.

  SvaraRadera
 4. Jeg hørte nettopp En moderne familie på lydbok. Den er fin :-)
  Jeg ble likevel litt irritert på de tre barna av og til!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Den läste jag för ett tag sen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för den smakbiten.
  Ha en bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Låter intressant.

  SvaraRadera
 8. Ny för mig men jag gör en notering om den.

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakebiten, ska lägga den på minnet.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Den här har dykt upp lite här o var på sistone.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Sett den här lite på olika bloggar och lite nyfiken blir en ju. ;)

  SvaraRadera
 12. Jag är väldigt nyfiken på att läsa något av Flatland. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Den här är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 14. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 15. har faktiskt tänkt att jag ska läsa En modern familj. tack för smakebitarna!

  SvaraRadera
 16. Gillar smakbitarna, tack för dem :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.