torsdag 8 februari 2018

kvinnor berättar #metoo - en antologi

 Kvinnor Berättar #METOO är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället.

När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring. Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga. Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. Både bland kvinnor och män fanns det ett behov av att förminska och släta över men tack vare genomslagskraften i #metoo kunde man inte längre låtsas som ingenting. 

Den här boken låter oss som har varit, som blir och fortfarande är utsatta komma till tals. Synliggör vad som pågått och pågår. Vi kan inte längre gå tillbaka utan vägen nu måste leda framåt. 

Boken är ytterst varsamt redigerad och korrekturläst. I största möjliga mån har berättelserna bevarats så som de är skrivna och inskickade. Stavfel och vissa formuleringar har rättats till, något bidrag har kortats men i övrigt är det helt och hållet skribenternas egna röster vi får ta del av. Det är deras bild av händelserna och upplevelserna vi får uppleva, genom deras starka berättelser. 

Mitt omdöme:
Stark, samtida, gripande och viktig.

__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Yvette Lissman - har sammanställt och bearbetat
Kvinnor berättar #metoo - En antologi
Lissman Publishing
recensionsexemplar från tryckeriet Print in Baltic
ISBN: 9789163957574
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Säkert både viktig och stark, men den får nog vara för min del.

  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 2. En mycket viktig bok.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att läsa den framöver. Viktig bok!

  SvaraRadera
 4. En viktig bok men jag är inte säker på att jag kommer att läsa den...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.