måndag 26 februari 2018

hotelldirektören av rose tillberg mattsson


Det här är en bok som jag borde ha läst för länge sedan, men den kom bort sig lite i en av mina hyllor och glömdes av. Tills jag påmindes när boken dök upp i mitt instagramflöde. Jag hade såklart kommit ihåg att läsa ändå, men det hade kanske dröjt ännu längre.


❝ Den nyblivna änkan Bebe ärver makens åkeri och bestämmer sig för att ensam köpa och driva det gamla anrika hotellet i pappersbrukssamhället. Det är inte alla i bygden som gläds åt det vackra barnhemsbarnets framgångar. När en ung, råbarkad kock från Stockholm anländer till hotellet blir ingenting som det varit och allt ställs på prov. Hotelldirektören är en roman om ett samhälle i 60-talets Sverige på uppgång, kryddat med skvaller, erotik, svek och vänskap. Huvudkaraktären Bebe är en stark kvinna i ett mansdominerat samhälle. Hon är inspirerad av Rose Tillberg Mattssons egen farmors livsresa som barnhemsbarn från Stockholm till hotelldirektör i Häverödal/Hallstavik. 

Stundtals tycker jag nästan att det blir lite väl mycket av allting och tycker kanske att berättelsen spretar iväg lite. I mitt tycke hade den vunnit mer om den behållt båda fötterna i en mer realistisk grund. Nu tycker jag att den blir lite överdriven stundtals. Men det är min åsikt. På det stora hela tycker jag väldigt mycket om boken.

Min korta åsikt är att den är:
Välskriven, underhållande och tragikomisk.


__________________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Rose Tillberg Mattsson
Hotelldirektören
Visto förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789187523892
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Ska lägga denna på minnet. Ha en bra måndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den kan vara bra men böcker som spretar för mycket kan jag ha svårt för. Men jag gör en notering ändå. Man ska aldrig säga aldrig ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter inte som en bok för mig, när det spretar iväg blir jag lite irriterad... ;-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 4. Tack för tips! Undrar om den finns på storytel? får kolla upp detta!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.