fredag 9 februari 2018

bokrecensioner på instagram?I dag är det inte bara fredag utan det är också inledningen på sportlovet. Himla härligt. Jag tänker spendera dagen med att försöka knyta ihop slutet på ett råmanus. Det är uppföljaren till den bok som kommer till sommaren. Inte denna, men nästa.
Men först ska jag svara på Veckans helgfråga. Mia skriver;
"Jag tycker det verkar som fler och fler bokbloggar försvinner, ta för några år sedan då Bokbloggsjerka körde. Det kunde vara över 60 svar, men det var jättekul. Idag är det runt 25 stycken som svarar på Helgfrågan, inte illa det."
Nu undrar hon: Vad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du? Motivera.

Jag älskar bokinfluensers på Instagram, men där läser jag sällan långa recensioner om/när de dyker upp. På Instagram vill jag ha ett snabbt, tillgängligt flöde och få tips på böcker. En bild! Och kanske ett kort, kort omdöme. Om en bok väcker intresse och jag vill läsa mer klickar jag i ställer med glädje in på bloggen, som i de flesta fall är kopplad till kontot. På Instagram vill jag dock inte stanna upp och läsa för långa texter. Det känns som helt fel forum för det.

Jag gör på samma sätt. Visar en bild på en bok jag läst och hänvisar till min blogg för vidare läsning.

14 kommentarer:

 1. Tycker ditt sätt låter bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag gör på precis samma sätt som du gör! Spännande med boken som är på väg...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag är aldrig på instagram överhuvudtaget, så dom eventuelle recensioner som finns där går mig förbi.
  Har fullt upp nog med bloggarna, och vill inte sitta med näsan i datorn HELA dan :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte Instagram. Tycker att det egna bloggandet och kollen av andras bloggar tar tillräckligt med tid.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Jag har ingenting emot långa texter på Instagram, vill jag läsa om en viss bok som dyker upp i mitt flöde vill jag läsa direkt och inte behöva gå till profilsidan och klicka vidare därifrån. Jag tycker att det är enklare att läsa direkt på Instagram eller bara scrolla vidare. Men om de bloggar jag följer skriver recensioner ser jag ju det och läser hellre på bloggarna där texten blir större och mer djupgående i många fall, och så blir ju bilderna större, och jag tycker att det är inspirerande med snygga foton.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker om att läsa bloggar och har inte insta knuten till bloggen, känner att tiden inte riktigt räcker till.

  SvaraRadera
 7. Ja, Instagram förknippar inte jag heller med långa texter, så bokrecensioner läser jag helst på blogg!

  SvaraRadera
 8. Jag gör precis som du, Instagram ska gå snabbt :)

  SvaraRadera
 9. Jag läser helst inte heller långa texter på Instagram. Där är bilderna det som jag tycker om.

  SvaraRadera
 10. På Insta försvinner allt så fort. Så jag håller med dig.

  SvaraRadera
 11. Gör som du. Tittar vad som läses, om den var bra. Skriver upp den boken i en lista som kräver att jag är ledig från och med nu till dess jag dör. Snälla triss 100 000 kr i månaden i all evighet, mvh Fröken Christinas läshög.

  SvaraRadera
 12. Känner inte så väl till hur Instagram fungerar eftersom jag inte ens har en smartphone. Tycker man mest i dagspressen läser om dåliga saker som sker p.g.a Instagram, barn som far illa p.g.a bilder o sånt. Ökar säkert skärm-/nätanvändandet också, förstår väl kanske inte vad som är så bra med att den tiden ökar. Men man kan ju inte fatta allt... :D

  SvaraRadera
 13. Precis så tänker jag också, man kan lägga upp en bild och skriva någon kort rad - blir man intresserad klickar man vidare och läser hela recensionen på bloggen. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.