onsdag 21 februari 2018

Att skriva, en hantverkares memoarer av Stephen King


Den här boken gillade jag mycket. Inte nog med att jag får läsa mer om Stephen Kings liv, hans memoarer, precis som boktiteln antyder, jag får också ta del av matnyttiga skrivtips. Även om inte alla tips faller mig på läppen ... eller snarare, går att praktisera fullt ut. Som det där med att slänga ut teven, spränga telefonen och stänga in sig i ett rum och skriva ifred, eller hur han nu ordagrant beskrev det. Det bara går inte. King menar att man kan läsa lite nu och då, på en höft. Men att det inte fungerar på samma sätt när man skriver. Men det gör det! Det måste gå. För mig är det enda sättet att överhuvudtaget kunna skriva. Det måste ske på en höft. Med bebis på armen och läxläsning med de äldre barnen, matlagning, tvätt, dammsugning ... och det går, bevisligen. Jag har skrivit en bok som kommer att bli utgiven, på förlag. Och jag har skrivit fler råmanus under den här föräldraledigheten än under mina år som aspirerande författare.


❝ Stephen Kings Att skriva har sedan den utkom 2000 blivit en modern klassiker, lika älskad av läsare som av författare.

Att skriva är både en självbiografi och handbok i skrivandets hantverk. King berättar om barndomen på 50- och 60-talet, om skolåren och om det tidiga intresset för skrivandet. Han ger också praktiska och underhållande tips till aspirerande författare med en mängd exempel från sina egna och andras texter. 
____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Stephen King
Att skriva: en hantverkares memoarer
Albert Bonnier Förlag
ISBN: 9789100169947
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok till dig 😊.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. boken har jag men inte studerat så noga

  SvaraRadera
 3. King skriver ju ganska "konstiga" saker, undrar vad han gick på när han slängde ut TV-n och sprängde telefonen? ;-)

  SvaraRadera
 4. Den här måste jag verkligen skaffa och läsa.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.