tisdag 13 februari 2018

alla hjärtans dag - topplistaDen här veckan alltså! Inte nog med att det är sportlov, det är också fettisdag och i morgon är det alla hjärtans dag. På förekommen anledning handlar veckans topplista om att ge fem tips inför Valentine's Day. Jag klurade ett tag, vilket förvånade mig, för jag trodde att det skulle bli lätt att hitta fem hjärtevärmande romaner. Det är ändå en av mina favoritgenrer. Snarare hade jag förväntat mig en svårighet att sålla ut bara fem ... 
 1. Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon. Jag har läst nästan alla hennes romaner och tycker om dem väldigt mycket. Men just den här har stannat kvar i mina tankar på ett särskilt sätt, kanske för den mysigt beskrivna bokhandeln.
 2. Hemma där hjärtat väntar av Sofia Ymén är en varm kärlekshistoria i lantmiljö. Jag väntar med spänningen på uppföljaren som jag vet är på gång. I den hoppas jag få läsa ännu mer miljöbeskrivningar och om livet på landet och som veterinär.
 3. En enda risk av Simona Ahrnstedt. Samma sak som med Dillon, jag har läst nästan alla hennes romaner. Den här tyckte jag på nåt sätt extra mycket om. Ahrnstedt är aktuell med en novell (Alla hjärtans mirakel) lagom till alla hjärtans dag, och den hoppas jag kunna lägga vantarna på.
 4. Det handlar om oss av Åsa Ringdahl är en roman för unga vuxna. Den beskriver kärlek, vänskap och moral på ett klockrent sätt.
 5. Som eld av Sara Lövestam är också det en roman för unga vuxna. Om mod, klasstillhörighet och stark kärlek.13 kommentarer:

 1. Har läst Dillon och Ahrnstedt. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 2. Dillon gillar jag, Ringdahl skriver trovärdigt om ung kärlek.

  SvaraRadera
 3. Dillon brukar man sällan bli besviken på! Någon fastlagsbulle tror jag dock inte det blir i dag.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Har läst några böcker av Dillon, de är så mysiga.

  SvaraRadera
 5. hr inte läst någon av dina men flera av författarnamnen är bekanta

  SvaraRadera
 6. Lucy Dillon är den enda jag läst något av, men den bok jag läste var väldigt fin och hjärtevärmande. Jag tror att jag har någon till i bokhyllan, jag skall se om det kanske är den du tipsar om :)

  SvaraRadera
 7. Och så levde de lyckliga är min favorit hittills av Dillon!

  SvaraRadera
 8. Många bra boktitlar.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 9. Dillons böcker gillar jag, nån annan av dom där har jag inte läst såvitt jag vet.

  Ha en fin kväller!

  SvaraRadera
 10. Sara Lövestam och Lucy Dillon gillar, men jag har än så länge bara läst en bok vardera av dem.

  SvaraRadera
 11. Det handlar om oss har jag läst och gillade. Läst någon bok av Dillon också, de övriga kanske jag borde kika på.

  SvaraRadera
 12. Sofia Ahrnstedt var med på min lista också!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.