fredag 12 januari 2018

westins bageri och kafé (del 1 och 2) av solja krapu-kallio


Westins bageri och kaféSigrid Westin ska fira jul tillsammans med bästa väninnan Natalie inne i stan. De ska ha en riktig myshelg, gå på spa och äta ute, och förstås prata om sina senaste dejter. För första gången tänker hon inte åka hem till familjen i Stornäs. Men hon borde kanske ha förstått att inget blir som man planerat. 
När en olycka inträffar och Westins bageri & kafé står utan ledning, just när julen knackar på dörren, känner hon sig tvingad att åka tillbaka hem och ta över rodret. Att flera av traktens ungkarlar uppmärksammat hennes hemkomst underlättar inte. Men hon har ju ändå inte tänkt stanna kvar i Stornäs längre än nödvändigt.


Westins bageri och kafé - Andra bullarEtt år har gått sedan Sigrid Westin återvände till Stornäs för att styra upp verksamheten i familjens bageri. Det har krävts stora insatser, men när hon blickar tillbaka har det mesta ändå gått över förväntan. Inte hade hon tänkt stanna så länge, men en alldeles speciell bagare som heter Anders har fått henne på andra tankar. Han som hon egentligen känt i hela sitt liv, utan att ägna en tanke. Förutom när hon var kär i honom i skolan förstås.
Svägerskan Emelie, som varit så glad över att få kontakt med sin struliga mamma igen, blir varse att bekymren inte är över. Och hon är inte den enda med bekymmer, för plötsligt får Sigrid veta att hon måste tömma lägenheten i stan. Omedelbart. Den som varit hennes räddningsplanka ifall hon inte skulle vilja stanna i Stornäs. Vad ska hon göra nu? Det finns ingen tid att fundera. Emelie och Sigrid får helt enkelt göra sällskap in till stan och försöka reda ut sina problem.

Å, som jag tyckte om dessa två praliner. Såg att del två inte har kommit ut i bokform än, men på Storytel finns den att lyssna på. Jag lyssnade hela vägen fram till jul, ett avsnitt varje dag och sedan fortsatte jag med del två under julhelgen. Och när de tog slut blev det tomt. Jag känner att jag saknar Westins lite grann - och det är ju ett gott betyg.
__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Solja Krapu-Kallio
Westins bageri och kafé 
ISBN: 9789188597083
Westins bageri och kafé - andra bullar (kommer ut 2018-01-10)
ISBN: 9789188597120
Via Storytel

2 kommentarer:

  1. Låter som mysiga böcker :-)

    SvaraRadera
  2. Har läst den första, gillade den!

    Måste skaffa den andra med!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.