söndag 14 januari 2018

söndagslektyren Strax efter midnatt den 9 april 1940 anfaller Nazityskland de norska hamnstäderna Oslo, Bergen, Trondheim, Narvik och Kristiansand. Vid invasionen lyckas norrmännen sänka den strategiskt viktiga kryssaren Blücher i Oslofjorden vilket fördröjer ockupationen så pass mycket att kungafamiljen och regeringen hinner lämna Oslo och fly norrut...

Ur Natt över Oslo, s. 7 av Mats Fors.

11 kommentarer:

 1. Tack för en smakbit som väckte intresse! Denna kände jag inte till, var tvungen att kolla upp.

  SvaraRadera
 2. Har för mig att jag la märke till denna för någon vecka sedan. Låter intressant.

  SvaraRadera
 3. helt okänd bok för mig, men swn låter intressant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

 4. Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Den här kände jag inte till, låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Lät intressant.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 7. Låter spännande

  SvaraRadera
 8. Spännande med verklighetsbaserade böcker!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.