måndag 15 januari 2018

sinne för mord av mikael ljung
❝ När den levnadsglada och tyvärr något slösaktiga ekonomen Louise Edler blir inbjuden till sin gamle vän Rolf Delselius herrgård i Bohuslän ser hon fram mot en avkopplande helg med alla utgifter betalda.  
Men det visar sig snart att Rolf har andra planer. Han har hittat en gammal handskrift och en karta inmurade i en av herrgårdens väggar och nu behöver han hjälp att leta efter den stora guldskatt som enligt dokumenten skall ligga gömd på gårdens marker. Louise går med på att bli hans kompanjon och till sin hjälp får de också Benedict Bengtsson, Louises gamla pojkvän som för tillfället hyr Rolfs skogvaktarstuga.  
Men skattletandet får ett abrupt slut då Rolfs fru, Anna, hittas död. Fastän polisen avskriver det hela som en tragisk olyckshändelse kan Louise inte släppa tanken att Anna i själva verket har blivit mördad. Men i så fall av vem och varför? Undan för undan dras nu de tre vännerna in i en kamp mot en okänd fiende. En fiende som hela tiden verkar ligga steget före. 

Jag läste de första sidorna med stor behållning, sedan avtog läsningen lite. Det här är en bok med flera genrer i ett; deckare, feelgood, humor och erotik. Sedan är det upp till var och en att bedöma om det blir för många genrer. Kanske för de inte alla handlingen framåt?! Jag har sagt det förr och säger det igen; deckare inte riktigt är min genre. Jag läser ibland, absolut. Jag tycker oftast inte att det är dåligt, men jag är för blödig. Därför föredrar jag en feelgood-deckare med lite humoristiska inslag. Helst utan mord ... Sinne för mord är en mildare variant av "riktig" deckare och är alltför mysig för att bli grotesk. Så tummen upp för det.

____________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐ ⭐)
Mikael Ljung
Sinne för mord
Visto förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789187523823
Finns hos Adlibris eller Bokus

3 kommentarer:

 1. Den låter bra i alla fall.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Precis som om författaren inte kunnat bestämma sig. Det skulle nog kunna störa mig en smula...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en bok som jag skulle kunna gilla. Om den nu inte blir FÖR rörig :-)

  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.