tisdag 9 januari 2018

nyaste tillskottet i hyllan

Jag har en hel hög TBR här hemma. Men jag tänkte visa de nyaste tillskotten i den högen. En hög som inte lär minska i samma takt som tidigare eftersom jag nu håller på att skriva råmanus ... men det är en helt annan historia.
1. Natt över Oslo - ser jag fram emot att läsa. Jag älskar historia. Främst sent 1700-tal, 1800-tal och tidigt 1900-tal. Samt tiden kring andra världskriget. Natt över Oslo utspelar sig 1942 och är en fiktiv roman utifrån verkliga hädelser, miljöer och personer.

2. Vänstertrafik - är en novellsamling som jag börjat nosa på. Noveller som har en sak gemensamt. De kretsar alla kring de ögonblick som på ett eller annat sätt kommer att förändra människors liv.

3. Varför måste pappa äta bajs? - är en oerhört viktig bok som vill få vuxna som använder nikotin att fundera över sitt "måste". Själv blir jag bara så fruktansvärt irriterad på all form av nikotin och beroende.

4. Sinne för mord - är egentligen fel genre för mig. Jag är inte så mycket för deckare. Men ibland vill jag läsa något utanför min confort zone. Det här är dessutom en debutroman i en tänkt serie, vilket gör det ännu mer intressant.

5. På passionens stig - är en bok som jag har fått men inte kommit mig för att läsa. Än. Det är också en historisk roman som verkar skildra en stark kvinna som väljs som ledare för en klan. Hon har bestämt sig för att aldrig gifta sig, bland annat för att en gift kvinna förväntas lämna över all bestämmanderätt till sin make.

Ur Veckans topplista

13 kommentarer:

 1. Vänstertrafik blir jag nyfiken på direkt

  SvaraRadera
 2. Natt över oslo blev jag nyfiken på! Har inte hört talas om den tidigare, men det låter som en bok för mig.

  SvaraRadera
 3. Natt över Oslo låter lite spännande!

  SvaraRadera
 4. Spännande böcker i olika genrer!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Här var det blandad kompott, roligt.

  SvaraRadera
 6. På passionens stig låter intressant på din beskrivning av den! På bara titeln hade jag nog inte blivit nyfiken.

  SvaraRadera
 7. Känner inte till någon av de här böckerna men blir nyfiken på flera.

  SvaraRadera
 8. För mig okända böcker men väldigt intressanta omslag! :)

  SvaraRadera
 9. Inga böcker jag tidigare kände till detta. Blir nyfiken på den första, gillar ju också historia. :)

  SvaraRadera
 10. Intressant boksamling. Känner inte till någon av dem, men nu blir jag lite nyfiken :)

  SvaraRadera
 11. Många för mig nya här, spännande ;)

  SvaraRadera
 12. Natt över Oslo låter som en intressant bok!

  SvaraRadera
 13. helt okända böcker för mig! intressant!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.