måndag 8 januari 2018

livet går så fort. och så långsamt av martina haagMer än trettio år har gått, men jag kan än idag ta ett klassfoto från högstadiet och på mindre än en minut gradera alla klasskompisarna, i coolhetsordning. Hur enkelt som helst lista varenda jävels exakta plats i hierarkin. Det gällde att försvara sin position, att hela tiden sträva uppåt, men om man gjorde fel sak, eller hade på sig fel kläder eller pratade med fel person kunde man plötsligt bara falla hjälplöst i rangordning och hamna bland de pinsamma eller mobbade eller bara bli en sån där som ingen pratade med.

Den där tiden. Den där skolgården. Som var hela ens universum. Med alldeles egna regler och lagar. Ett helt kungarike, utan några vuxna överhuvudtaget.

Livet går så fort. Och så långsamt. är en roman om hur man formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.


Martina Haag skriver träffsäkert och igenkännande, även om jag är lite yngre än huvudpersonen Sonja. Faktiskt är jag född det år då handlingen utspelar sig. Jag är imponerad av Haags minne över hur högstadietiden var och hennes förmåga att återge den i Livet går så fort. Och så långsamt. Det känns på riktigt som om jag är där. Och att hon själv, på riktigt, gör en tidsresa tillbaka._________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Martina Haag
Livet går så fort. Och så långsamt. 
Pirat förlag
ISBN: 9789164204912
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Ja, det är nästan så man får ont i magen av boken. Högstadietiden vill jag verkligen inte göra om!

  SvaraRadera
 2. Den där måste jag läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag gillar hennes böcker :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.